Sharif Philosophy of Science

گروه فلسفه علم شریف

کنکور ارشد رشته فلسفه علم

۱۴۰۱

رتبه‌های قبولی که فلسفه علم آمده‌اند: ۲ تا ۱۱ غیر از ۶ و ۱۰ + ۱۶، ۱۹، ۲۳، ۲۵

با توجه به اینکه کنکور فلسفه علم منبع مشخصی ندارد یا آموزشگاه های کنکور به این عنوان رشته نپرداخته اند، عموم کسانی که تمایل دارند در این رشته تحصیل کنند ، نمی دانند چگونه و چه کتاب هایی را برای کنکور بخوانند. چون همه ی ما با این مسئله درگیر بودیم، بر آن شدیم که خلاصه ای از منابع مطالعه شده ،به همراه درصد های چند تا از قبولی های خوب فلسفه علم را در اختیارتان بگذاریم . به امید اینکه کمکتان کرده باشیم. همچنین چند شرح از چگونه خواندن برای کنکور را نیز ضمیمه میکنیم. به امید موفقیتتان


رتبه های قبولی فلسفه علم سال ۱۴۰۱ چه خوانده اند؟

- رتبه ۲ ، کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه تهران

زبان:  درک مطلب کنکور سالهای قبل (۳۰ درصد)

ریاضی: جزوه ی ریاضی دانشگاه و تست کنکور سالهای قبل ریاضی مهندسی(۳۳درصد)

فیزیک: مروری بر مبحث دینامیک و ترمودینامیک هالیدی (۲۶ درصد)

منطق: خونساری، منطق جمله ها ترجمه اکبری، تست سالهای گذشته ( ۵۴درصد)

فلسفه: ‌کلیات فلسفه پاپکین، آموزش فلسفه ۱و۲( ۵۳ درصد)

-رتبه ۷ ، کارشناسی فیزیک دانشگاه شریف

زبان : درک مطلب کنکور سالهای قبل( ۲۳ درصد)

ریاضی: ......(۱ درصد)

فیزیک: فیزیک پایه و فیزیک جدید مدرسان شریف ، کنکور سال های گذشته( ۴۵ درصد)

منطق: خونساری، مطالعه ی گذری از منطق قراملکی، ۴ فصل اول منطق جدید ضیا موحد (۴۵ درصد)

فلسفه: کلیات فلسفه پاپکین،  آموزش فلسفه ۱و۲، فلسفه مقدماتی عبودیت(۵۳ درصد)

-رتبه ۱۱، کارشناسی علوم کامپیوتر دانشگاه شریف 

زبان :....(۶۶درصد)

ریاضی: جزوه دانشگاهی(۳۶درصد)

فیزیک: مروری بر هالیدی(۳۷ درصد)

منطق: منطق اردشیر( قبلا خوانده شده)، مرور از منطق خونساری(۲۲درصد)

فلسفه:...(۲ درصد)

- رتبه ۱۷ ، کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت

زبان:  کلا نخوندم و نزدم (۰ درصد)

ریاضی: کلاس جمع بندی نکته و تست آقاسی البته پایه ام هم بد نبود(حدود ۳۰درصد)

فیزیک: مروری بر مبحث دینامیک هالیدی (۱۹ درصد)

منطق: خوانساری، منطق ریاضی ( ۴۰درصد)

فلسفه: ‌کلیات فلسفه پاپکین، آموزش فلسفه ۱و۲( ۲۰درصد)



از :یک مهندسی‌خوانده‌ی سرگشته در طریق تفکر

به: دوست نادیده، که می‌خواهد تفلسف کند

موضوع: سیر نفس در وادی کنکور

سلام.

یک. از روزی که تصمیم گرفتم فلسفه را به صورت آکادمیک پی بگیرم تا امروز که پشت صندلی کلاس فلسفه‌ی دانشگاه نشسته‌ام، همواره با یک سرگشتگی مواجه بودم. مثل اینکه ذات تحیر فلسفی به کنکور فلسفه علم هم رسوخ کرده باشد. نه یک منبع مطمئن برای اینکه چه چیزهایی باید خواند و نه یک مرجع موثق که چگونه باید خواند، هیچکدام نبود. اگر کمک و همیاری بزرگترهای این مسیر نبود، قطعا آن‌چه اتفاق افتاد، اتفاق نمی‌افتاد. این شد که تصمیم گرفتم چند خطی از وادی کنکور ارشد فلسفه علم و آنچه بر من گذشت را با تو، که در ابتدای این راه شیرین هستی، به اشتراک بگذارم.

دو. من کارشناسی را مهندسی خواندم. مهندسی مکانیک در دانشگاه تهران. سه سال بین آن کارشناسی تا این کنکور فاصله افتاد. برای کنکور ارشد حدود چهار ماه و با میانگینِ روزانه دو ساعت مطالعه کردم.

سه. به ترتیب درس‌های دفترچه کنکور می‌نویسم. زبان: سطح زبان من متوسط بود. برای کنکور روی زبان وقت خاصی نگذاشتم و صرفا متون درک متن سال‌های پیش کنکور فلسفه علم را خواندم. در کنکور هم از واژگان و گرامر چیزی نزدم و فقط تست‌های همان درک متن را زدم. با همان‌ها 30 درصد از زبان را گرفتم.

فیزیک: فیزیک کنکور فلسفه‌ی علم چندان قابل برنامه‌ریزی نبود. یک سال مباحث فیزیک جدید مطرح می‌شد و سالی دیگر همان دو جلد اول هالیدی. با این وضع من تصمیم گرفتم وقت زیادی روی آن نگذارم. صرفا مروری کردم بر مباحث دینامیک و ترمودینامیک فیزیک هالیدی. هرچه قدر از کارشناسی در ذهنم بود را دوباره مرور کردم و در نهایت هم همان‌ها را در کنکور زدم. از فیزیک هم 26 درصد گرفتم.

ریاضی: برای ریاضی وقت نسبتا خوبی را صرف کردم. اول جزوه‌های دانشگاهم را برای ریاضی یک و دو مرور کردم. بعد تست‌های کنکورهای سال‌های پیش ارشد مهندسی را زدم. دلیلم برای انتخاب تست‌های ارشد مهندسی این بود که به راحتی جواب تشریحی آن‌ها را در سایت‌ها می‌شد پیدا کرد؛ برخلاف تست‌های فلسفه علم. ریاضی کنکور فلسفه علم روال نسبتا ثابت و مشخصی دارد و اگر کارشناسی را علوم پایه یا مهندسی خوانده باشید حتما ارزش وقت گذاشتن دارد. در نهایت 33 درصد هم ریاضی زدم.

منطق: اولین مواجهه‌ی من با منطق در همین کنکور بود. برای منطق صوری، کتاب مشهور دکتر خوانساری را خواندم. طبیعتا برای بار اول کمی نامفهوم بود. تا قبل از کنکور تقریبا سه بار آن را خواندم. برای منطق جدید هم کتاب منطق جمله‌ها با ترجمه‌ی دکتر اکبری را خواندم. آن را هم یک بار دیگر مرور کردم. یکی دو ماه مانده به کنکور هم تست‌های منطق سال‌های پیش را زدم. در مجموع در کنکور منطق را 54 درصد زدم.

فلسفه: شیرین‌ترین بخش کنکور برای من همین فلسفه بود. تا قبل از کنکور چندان مطالعه‌ی منظمی در آن نداشتم و اولین مواجهه‌ی جدی‌ام همین کنکور بود. از روی علاقه، بیشترین وقت را هم صرف همین فلسفه کردم. برای فلسفه غرب، کلیات فلسفه پاپکین را سه بار خواندم. دفعه‌ی اول بدون توجه به جزئیات و بیشتر با هدف فهم فکرها. بارهای دوم و سوم هم بیشتر با هدف حفظ جزئیات. برای فلسفه‌ی اسلامی کتاب آموزش فلسفه آقای مصباح را خواندم. دو باری هم مهمان این کتاب بودم. بخشی از آن (مخصوصا اواخر جلد اولش) سخت درک می‌شد؛ اما حداقل فهمی از آن کافی بود برای تست‌های کنکور. این را هم بگویم که فلسفه وقتی به ابتذال تست کشیده شود، از فکر و فهم به حفظیات تقلیل پیدا می‌کند. پس اگر بخشی از منابع فلسفه را نفهمیدید خیلی نگران نباشید. کنکورش نیاز به فهم عمیقی ندارد و خودش را هم در مقطع ارشد با جزئیات می‌خوانید و می‌فمید. من در نهایت فلسفه را 53 درصد زدم.

چهار. با تمام این‌ها، رتبه‌ام در کنکور شد 2. از شما چه پنهان انتظارش را هم نداشتم. اگر بخواهم یک شعار نهایی هم بدهم می‌گویم کنکور ارشد فلسفه علم را با «نگران نباش» یا «بخوان و لذت ببر» طی کنید.

خلاصه:

کارشناسی مهندسی مکانیک. چهار ماه مطالعه با میانگین دو ساعت در روز.

درصدها: زبان:30، فیزیک: 26، ریاضی: 33، منطق: 54، فلسفه: 53. رتبه: 2.


از یک نفر که فقط سه روز خواند:

سلام

وقتتون بخیر

درمورد کنکور فلسفه، درصدها و رتبه رو می فرستم. معدلم ۱۶.۷۱ بوده و شریف خونده بودم، یادمه تو محاسبه تراز یه فرمولی داشت که اثر دانشگاه و تاثیر معدل روی تراز چجوریه. 

توصیه آموزشی خاصی ندارم چون خودم چیزی نخوندم و همون دانش کنکور کارشناسی برای ریاضی و فیزیک و زبان بوده، منطق رو هم درسش رو تو کارشناسی داشتم.

از ۳ روز قبل از کنکور شروع کردم کنکورهای سال قبل رو حل کردن و تو همون درسای ریاضی و فیزیک برام مشخص شد کدوم فصلا رو باید بخونم. فیزیک رو هالیدی رو باز کردم و فرمولاشو سریع مرور کردم(فیزیکم خوب بود حتی تو دانشگاه). ریاضی هم جزوه هندسه تحلیلی کنکورم رو مرور کردم.

منطق هم منطق صوری خوانساری رو خوندم(تو دانشگاه کتاب منطق محمد اردشیر رو خنده بودیم و یادم بود).

کارشناسی علوم کامپیوتر.  رتبه ۱۱


از یک نفر که سخت فلسفه میفهمد:

زبان عمومی: فعالت ویژه ای انجام ندادم جز آن که دو هفته آخر تست درک مطلب سال های قبل را زدم . 

فیزیک: از دو بخش فیزیک پایه و فیزیک جدید سوال مطرح می شود. مطالعه کتاب فیزیک پایه مدرسان شریف را توصیه میکنم. وارد جزئیات مباحث نشوید. کلیات مباحث و فرمول های کلی جوابگوی کنکور فلسفه علم هست. بخشی از تست ها از فیزیک جدید هست. اگر فرصت دارید کتاب فیزیک جدید کرین را بخوانید خیلی ساده و روان توضیح داده ولی وارد جزئیات نشوید. اگر وقت کمتر دارید کتاب فیزیک جدید مدرسان شریف هم بد نیست فقط تقریبا نیمی از مباحث را پوشش نداده است.

اگر رشته کارشناسی شما فنی است. مبحث فیزیک نقطه قوت شما خواهد بود چرا که با مرور مطالب و تست زدن میتوانید روی نتیجه کنکورتان اثر زیادی بگذارید.

ریاضی: اگر وقت کافی دارید کتاب ریاضی عمومی 1و2 مدرسان شریف گزینه خوبی است. اما بیشتر تست ها در سال های اخیر از ریاضی عمومی 2 آمده است. لذا بهتر است بیشتر روی آن متمرکز شوید.

منطق: ابتدا منطق صوری خونساری را خواندم روان است. هر مباحث را با کتاب منطق قراملکی را تکمیل کردم بسیاری از سوالات امسال از همان موارد تکمیلی بود. توضیه میکنم چنین کنید.همزمان با خواندن تست های موضوعی منطق صوری از نشر پردازش یا تست های منطق رشته فلسفه و کلام را می توانید بزنید. مباحث منطق را حتما نموداری خلاصه کنید که بعدا برای مرور راحت تر باشید. حدود 5 سوال یا بیشتر از منطق جدید داریم. برای منطق جدید کتاب درآمدی بر منطق جدید ضیا موحد را بخوانید. اگر وقتتان کم است حداقل تا فصل چهارم را بخوانید چون حدود نیمی از سوالات منطق جدید با روش فصل چهارم قابل حل است. حل المسائل این کتاب نیز نوشته دکتر زینب تقوایی از نشر دانشگاه تهران موجود است که اگر خیلی فرصت دارید بررسی آن هم مفید است.

فلسفه: برای فلسفه غرب کتاب کلیات فلسفه ریچارد پاپکین را بخوانید. من یکبار آمدم از همان فصل اول کتاب را شروع کردم خیلی بیگانه بودم. برای ما که از رشته های فنی می آییم بهتر است  کتاب را با فصل مابعدالطبیعه شروع کنیم و تا آخر برویم. و سپس فصول اول را بخوانیم. هر فصل را حتی المقدور خلاصه کنید که شاکله ای از روش فکری هر فیلسوف در ذهنتان بماند. حتی بهتر است برای بعضی دانشمندان به طور جداگانه یادداشت بردارید . برای فلسفه اسلامی می بایست کتاب دو جلدی آموزش فلسفه آیت الله مصباح را دقیق بخوانید . فصول اول کتاب بسیار روان و راحت است . برای فهمیدن فصل های انتهایی جلد اول ممکن است دچار مشکل شوید. توصیه می کنم برای فهم بهتر ابتدا کتاب فلسفه مقدماتی آقای عبودیت را مطالعه کنید. حتی می توانید فصول کتاب را با فصول کتاب آموزش فلسفه تطبیق دهید و سپس آموزش فلسفه را بخوانید. آن وقت می توانید سریعتر آموزش فلسفه را تمام کنید.  حتی می توانید برای فهم بهتر بعضی مطالب را مطابق با سر فصل از شرح و ترجمه بدایه الحکمه سید علی شیروانی بخوانید و عمیق تر بفهمید.  

ماه آخر مانده به کنکور شروع کنید به تست زدن . تا پیش از سال 86 نشر پردازش نمونه سوالات همراه با پاسخ تشریحی را منتشر کرده است. می توانید تهیه کنید. پاسخ تستی همه نمونه سوالات سالهای اخیر در سرچ ساده گوگل پیدا می شود.پاسخ تشریحی نمونه سوالات ریاضی چند سال اخیر در سایت www.shokrzad.com پیدا می کنید. پایان کتاب فیزیک پایه مدرسان شریف سوالات کنکور دو سال اخیر فیزیک پایه فلسفه علم آمده است.

برای فلسفه و منطق و زبان سال های اخیر هم خود به خود سوال و پاسخ درست تست اکتفا کنید. نکته مهم در تست زدن برای فلسفه آن است که برای هر سوال بگردید و در کتاب پاپکین و آموزش فلسفه جواب را پیدا کرده و هایلایت کنید. اینگونه می فهمید که بسیاری سوالات که فکر می کردید خارج از منابع است در مطالعه دقیق بدست می آید. 

ان شاءالله موفق باشید.

 کارشناسی فیزیک رتبه ۷


رشته و دانشگاه کارشناسی: کارشناسی علوم آزمایشگاهی، علوم پزشکی مشهد

رتبه‌ی کنکور ارشد:16

منابع و درصدها: 

منابع زبان: منبع خاصی نبود. فقط سوالات سال‌های قبل رو یک دور نگاه کردم. 

درصد زبان: 44/44

منابع ریاضی:..... 

درصد ریاضی:سفید

منابع فیزیک:...... 

درصد فیزیک:سفید

منابع منطق: منطق صوری خوانساری و سوالات منطق جدید سال‌های گذشته از یک کتابی که مجموعه سوالات منطق داشت(اسم کتاب یادم نیست متاسفانه). 

درصد منطق:48

منابع فلسفه: کلیات فلسفه پاپکین، سوالات سال‌های گذشته

درصد فلسفه:52

چه مدت و میانگین روزانه چه مقدار برای کنکور ارشد مطالعه کردین؟

من چون همزمان شاغل هم بودم، تقریبا فقط دو ماه آخر همین منابع رو خوندم. اون هم نه خیلی شدید و با زمان مطالعه زیاد.  متاسفانه انقدر زمان مطالعه ام پراکنده بود که نمیشه میانگین خوبی اعلام کنم. 

ولی میدونم قطعا میانگین مطالعه ام در اون دو ماه بیشتر از روزی 6 ساعت نبود.  اگر اشتباه نکنم حدودا روزی 3، 4 ساعت میشد.


از کسی که کارشناسی فلسفه دانشگاه تهران خوانده بود

واقعیتش من چون فلسفه بودم. احساس کردم که باید بیشتر وقتم رو روی ریاضی و فیزیک بزارم. چون حداکثر به نظرم یک ماهه فلسفه قابل جمع شدن بود. من شش ماه تقریباً ریاضی یک و ریاضی دو دانشگاه رو خوندم. البته تقریبا ریاضی رو از صفر کلوین شروع کردم. و زمانی وجود نداشت تا فیزیک هم از همان نقطه‌ی صفر شروع کنم. تقریباً بیست روز مانده به کنکور با اینکه تقریبا تمام مباحث ریاضی را خوب مطالعه کرده بودم. دیدم توان حل مسئله علی‌الخصوص تست زدن را ندارم. 

و احساس می‌کردم با منطق و فلسفه به تنهایی امکان قبولی وجود ندارد. با چالش جدی روبرو بودم اما فرصت تنگ بود مجبور بودم که فلسفه و منطق رو هم یک مرور کنم. و تست های ده سال اخیر کنکور را پیدا کردم و دیدم که سوالات فلسفه کنکور هم آنقدر استاندارد نیست. به هر وضع بهترین راه را از سوال به سمت کتاب رفتن دیدم. حداقل چهار یا پنج سوال در فلسفه و منطق هر سال تکرار می‌شود.  به هر شکل آزمون دادم و آزمون هم خیلی پایین تر از آنچه برایش آماده شده بودم شد.

یعنی برای 

ریاضی ۲۰ درصد

منطق حداقل ۵۰ درصد

فلسفه ۱۰۰درصد

زبان چون ضریب آن یک بود سراغش نرفتم.

اما  کنکور خوب پیش نرفت. شب کنکور اصلا نخوابیدم. پاسخ نامه را از آخر که فلسفه بود شروع کردم. و تا به ریاضی رسیدم خسته بودم.

ریاضی منفی ۵

 منطق ۳۶ فکر کنم

فلسفه ۷۸ درصد شدم

و رتبه هم شد ۲۵ و اینکه قبول شدم.

و الان که نگاه می‌کنم توصیه ام اینه که بچه‌های علوم انسانی بیشتر وقتشان را روی  همان دو درس منطق و فلسفه بگذارند. 

به نظرم برای درس فلسفه‌‌ی کنکور ، تاریخ فلسفه دو جلدی مهدی زمانی انتشارات پیام نور ، و کلیات فلسفه پاپکین برای فلسفه کافیه، و به خصوص تست‌های بیست سال کنکور فلسفه علم.

برای فلسفه اسلامی آموزش فلسفه آقای مصباح 

و یک درس‌گفتار کوتاه دانشگاهی مثلاً درس‌گفتار چهل جلسه‌‌یی دکتر طالب‌زاده برای  فلسفه اسلامی در کنکور کافیه. و بعد تست‌های این چند سال اخیر خیلی کمک می‌کنه. هم در شیوه‌ی مطالعه و هم برای دریافتن چشم انداز طراحان کنکور

منطق قدیم هم منطق خوانساری به خصوص مباحث  قیاس و عکس و عکس مستوی و ...

حتماً تست‌های کنکور سالهای گذشته به خصوص چند سال اخیر رو ببینه و بعد شروع به خواندن منطق کنه‌.

منطق جدید

منطق جمله‌ها رضا اکبری

تست های منطق، فلسفه علم و تست های منطق فلسفه غرب رو هم بزنه.


از کسی که طراحی صنعتی خوانده بود

رشته و دانشگاه کارشناسی:

طراحی صنعتی دانشگاه تهران (ورودیش از کنکور هنره و داخل پردیس هنرهاست گول اسم مهندسی طورشو نخورین:))

رتبه‌ی کنکور ارشد: ۴

منابع و درصدها:

منابع زبان: سطح زبانم متوسط بود و بیشتر کلمه و اندکی گرامر خوندم منبعم هم زبان عمومی زهرا آهنگر بود و بیشتر کلمات متوسطشو با یه نرم افزار فلش کارت مثل انکی مرور میکردم

درصد زبان: ۷۹

منابع ریاضی: چون کارشناسیم ریاضی جدی نداشت سعی کردم با کتاب جزوه ریاضی عمومی ۱و۲ آقاسی بخونم ولی خیلی فایده ای نداشت و درنهایت ترجیح دادم خالی بذارم

درصد ریاضی: ۰

منابع فیزیک: فیزیک هم برام مثل ریاضی بود

درصد فیزیک: ۰

منابع منطق: چون بیشتر سوالا منطق قدیم بودن مبانی منطق اژه ای رو خوندم و بعد هم یکم از منطق جدید ضیا موحد رو خوندم در این حد که بتونم فرمول نویسی منطق جدید رو بفهمم (چون سوالای منطق جدیدش معمولا خیلی ابتدایی و ساده است و با فهمیدن گزینه ها میشه حذف گزینه کرد) کلا این قسمت منطق جدید رو با سرچ تو اینترنت هم میشه یاد گرفت.

درصد منطق: ۷۶

منابع فلسفه: برای شروع تاریخ فلسفه غرب رو خوندم، بعد تمرکز اصلیم رو کلیات فلسفه و  فلسفه اسلامی مصباح بود، برای داشتن یه کلیاتی از خود فلسفه علم هم چیستی علم رو خوندم و فلسفه علم اوکاشا رو هم سریع خوندم.

درصد فلسفه: ۶۰

چه مدت و میانگین روزانه چه مقدار برای کنکور ارشد مطالعه کردی؟

تقریبا از ۷،۸ ماه قبل کنکور شروع کردم. اول چند سری از سوالای ۳،۴ سال قبل کنکور دیدم تا نوع سوالا دستم بیاد بعد بصورت مروری کتابای اولیه درمورد فلسفه رو خوندم تا یکم آشنا بشم (تاریخ فلسفه غرب راسل و فلسفه علم اوکاشا) بعد رفتم سراغ کتابهای اصلی تر (کلیات فلسفه و فلسفه اسلامی مصباح و مبانی منطق) و خلاصشون کردم و در کنار اینها کلمات زبانو هم میخوندم. تو این مدت خیلی پراکنده درس میخوندم شاید میانگین روزی یکی دو ساعت. اما سه چهار ماه آخر یکم جدیتر خوندم و شد روزی ۴ و به سختی ۵ ساعت. اول خلاصه کتابای مهم رو تموم کردم و بعد مرورشون میکردم و بعد هم سوالای سال قبل رو میزدم و نکات جدید رو به خلاصه هام اضافه میکردم.

برای مرور سوالا اگه این کتابها رو از کتابخونه بتونین بگیرین خوبه وگرنه هم همون سوالای سالای قبل فکر میکنم کافیه

- مجموعه سوالهای کارشناسی ارشد فلسفه علم نشر پردازش (دو جلد بود که دومی اش مال سالهای متاخرتر بود و در نتیجه اولویتش از جلد اول که مال سالهای قبلتر بود بالاتره)

- منطق صوری نشر پردازش

+ یه نکته ای رو هم درمورد تاریخ علم بگم. چون کنکورمون دفترچه اش یکیه و اطلاعات درصد و اینا درموردش کمه یه توضیح کوتاهی هم درمورد نتیجه ام برای تاریخ علم میگم. من سر کنکور همینجوری سوالای عربی (۳۰ درصد) و کلیات فرهنگ و تمدن اسلامی (۹ درصد) رو هم زدم و رتبه ام تو اون زیرگروه ۱۰ شد و بر اساس کارنامه انتخاب رشته تاریخ علم طب و ریاضی دانشگاه تهران قبول میشدم.



از کسی که کارشناسی فلسفه دانشگاه اصفهان بود

من کارشناسی فلسفه‌ی دانشگاه اصفهان خوندم، و برای ارشد از طریق اطلاعیه‌ای که دانشگاه شریف برای جذب از طریق استعداد درخشان داده بود، ثبت‌نام کردم. شرایط پذیرش از این طریق، هرسال و با توجه به دانشگاه متفاوت است، اما شرط کلی داشتن معدل الف، و برای برخی دانشگاه‌ها نفرات اول تا سوم ملاک هست. البته داشتن مقاله، مدرک زبان، یا سایر فعالیت علمی هم امتیاز محسوب می‌شود؛ حتی برخی از دانشگاه‌ها مثل تهران (سال ۱۴۰۱) مصاحبه هم دارند. عمده‌ی امتیاز من برای قبولی، معدلم بود، و نفر اول ورودی خودم بودم.

اطلاعیه‌ های دانشگاه شریف در این زمینه را می‌توان از طریق این سایت https://htso.sharif.edu پیگیری کرد.

۱۳۹۵ - ۱۳۹۶

دروبلاگ قدیمی گروه این مطلب را می‌توانید بخوانید.


در این پست برای اطلاع شما از شرایط قبولی در کنکور کارشناسی ارشد فلسفه ی علم اطلاعات مربوط به منابع مورد مطالعه و کارنامه ی تعدادی از دانشجویان سالهای قبل رشته ی فلسفه ی علم دانشگاه شریف را به اشتراک می گذاریم.

(درصدها تقریبی است)

1- رتبه ی 9 سال 95

درصدها:    ریاضی: 15    فیزیک: 45    زبان: 35    فلسفه: 65    منطق: 80

منابع:    فلسفه: کلیات فلسفه پاپکین، آموزش فلسفه مصباح    منطق: خوانساری    فیزیک:     هالیدی، فیزیک نوین سلز

2- رتبه ی 1 سال 95

درصدها:    ریاضی: 92    فیزیک: 24    زبان: 84    فلسفه: 95    منطق: 72

منابع:    فلسفه: کلیات فلسفه پاپکین، آموزش فلسفه مصباح    منطق: خوانساری    ریاضی: آقاسی (دو جلد آموزشی)    فیزیک: هالیدی    زبان: زبان ارشد زیر ذره بین

کنکورهای آزمایشی: کتاب کنکورهای فلسفه علم و منطق نشر پردازش

3- رتبه ی 7 سال 95

درصدها:    ریاضی: 63    فیزیک: 24    زبان: 33    فلسفه: 45    منطق: 80

منابع:    فلسفه: کلیات فلسفه پاپکین، آموزش فلسفه مصباح    منطق: خوانساری    ریاضی: آقاسی (دو جلد آموزشی)    فیزیک: هالیدی    زبان: 504

کنکورهای آزمایشی: جلد دوم کتاب کنکورهای فلسفه ی علم نشر پردازش و بقیه کنکورهایی که در کتاب نشر پردازش نبود.

توضیحات: حتما از چند هفته قبل از کنکور شروع کنید به کنکور گرفتن از خودتان

4- رتبه 1 سال 96

درصدها:    ریاضی: 45    فیزیک: 60    زبان: 80    فلسفه: 50    منطق: 70

منابع:    فلسفه: کلیات فلسفه پاپکین، آموزش فلسفه مصباح، فلسفه مقدماتی عبودیت    منطق: خوانساری    ریاضی: آقاسی (دو جلد آموزشی)    فیزیک: کتاب فیزیک پایه و فیزیک نوین مدرسان شریف (مخصوص کنکور ارشد فیزیک)

کنکورهای آزمایشی: جلد دوم کتاب کنکورهای فلسفه ی علم نشر پردازش و بقیه کنکورهایی که در کتاب نشر پردازش نبود.

توضیحات: منطق راحت است حتما جدی بخوانید-برای فیزیک و ریاضی من درسنامه ها را خواندم (سوالات آخر فصول و آخر کتاب رو حل نکردم) ولی سوالات لابلای درسنامه را قبل خواندن جواب خودم حل کردم

5- رتبه ی 8 سال 96

درصدها:    ریاضی: 16    فیزیک: 40    زبان: 35    فلسفه: 37    منطق: 54

منابع:    فلسفه: کلیات فلسفه پاپکین، آموزش فلسفه مصباح    منطق: خوانساری    ریاضی: جزوه یک کلاسی آقاسی    فیزیک: سوالات کنکورها سالهای پیش

کنکورهای آزمایشی: جلد دوم کتاب کنکورهای فلسفه ی علم نشر پردازش و بقیه کنکورهایی که در کتاب نشر پردازش نبود.

توضیحات: کنکور سخت نیست. منطق را خوب بخوانید چون راحت می شود زد.فلسفه و ریاضی هم می شود خوب زد،برای فیزیک هم نگران نباشید سوالها طوری است که معمولا خوب نمی زنند بچه ها.

لازم به ذکر است گروه فلسفه ی علم دانشگاه صنعتی شریف در سال های اخیر بین 14 تا 16 نفر را به عنوان ورودی کارشناسی ارشد پذیرفته است.

پیش از ۹۰

در این لینک و این جدول اطلاعاتی از قبولی‌ها و درصدها وجود دارد.

آشنایی با دانشگاه و گروه فلسفه علم

سلف

کتابخونه

برای استفاده از کتابخونه مرکزی(از در شمالی که میاید، سمت غرب می شه و هم می تونید کتاب بگیرید و هم سالن مطالعه داره) از اینجا می تونید آنلاین ثبت نام کنید، ۲۴ ساعت طول می کشه که تایید بشید.

تو همین سایت کتابخانه می تونید مقالات و کتاب ها رو سرچ کنید

دانلود قانونی مقالات

ثبت نام در سایت سمنتاک

سامانه‌ها و کانال مرتبط با دانشگاه



کانال های تلگرامی مرتبط با دانشگاه

اینترنت در دانشگاه

وی پی ان(VPN) شریف، اتصال به شبکه دانشگاه شریف از خارج از دانشگاه

برگرفته از وبلاگ Ehsan Etesami

- Address:

- access2.sharif.ir


- VPN Type:

- L2TP/IPSec with Pre-Shared Key (PSK)


- Pre-Shared Key:

- access1.sharif.ir


- Type of sign-in:

- Username and Password


- Username:

- Sharif ID


- Password:

- Password

 برای کسایی که برنامه‌نویسی می‌کنن

اینجا نحوه گرفتن لایسنس جتبرین و گیت‌هاب پرو را گفته

۱.اول میری این تو (اکانت گیت هابت باید ایمیل شریفت باشه )

https://education.github.com/discount_requests/student_application

۲.توی مدارک میری از سایت ادو شریف کارنامه میگیری (باید ۱۰ تومن پول بدی) و اونو اپلود میکنی (انگلیسی طبیعتا)

۳.بعد github pro که گرفتی میری از ایمیل های گیت هابت ایمیل شریف رو پاک میکنی(چون تحریمیم) و یه ایمیل دیگه میذاری 

۴.حالا میری توی این سایت روی تب گیت هاب میزنی و بعدشم یه اسم و یه ایمیل میزنی و در انتها منطقه هم میزنی امریکا 😅

https://www.jetbrains.com/shop/eform/students

۵.برای جون من دعا میکنی 😅